Monday, April 16, 2007

Windows Vista
La cateva luni de la lansarea Windows Vista utilizatorii de PC-uri sunt in fata nei dileme, pentru ca deja noul sistem de operare a inceput sa devina o moda, desi cerintele hardware sunt foarte ridicate obliga practic la schimbarea calculatorului. Specialistii spun ca 50% din calculatoarele folosite in prezent in lume nu corespund cerintelor minime pentru acest sistem, iar dintre calculatoarele folosite in firme, 90% nu corespund.
Exista practic 4 versiuni majore ale lui Windows Vista, Home Basic, Home Premium, Bussines si Ultimate, in ceea ce priveste resursele cerute exista doua categorii care corespund la doua logo-uri ce pot fi inscriptionate pe sisteme.

Pentru a rula Windows Vista pe un calculator trebuie sa raspunda urmatoarelor cerinte minime:un procesor minim de 800 Mhz, memorie Ram de 512 MB si o placa video compatibila DirectX 9, un Hard Disk de minim 20 GB cu 15 GB liberi.

Avantaje folosirii Windows Vista este ca e un sistem de operare nou, o versiune mai buna, de care era nevoie pentru ca in ultimii ani tehnica de calcul a evoluat mai mult decat software-ul.In privinta securitatii se asteapta inca antivirusul One Care, deocamdata este diponibil doar antivirusul incorporat Windows Defender.

Dezavntajele folosirii Windows Vista, multi se asteptau sa fie un sistem mult mai inovator inclusiv sistemul de fisiere, dar acesta a ramas tot NTFS sau FAT.Un alt dezavantaj il reprezinta faptul ca sistemul foloseste multa memorie RAM aproape 1 GB.Ca sa mearga perfect , sistemul trebuie sa aiba 2 GB de memorie RAM si de preferinta, sa fie un sistem de 64 biti.



2 comments:

Nigh†wisH™ said...
This comment has been removed by the author.
Nigh†wisH™ said...

eu nu mai zic nik...merge perfect Ultimate :> si iam dat si peste cap licenta deci ma doare-n undeva :))) ma rog, pe pc nui mere ca mi varza da pe laptop zboara...cred si eu la 4GB rami, si procesor de 2.5 intel core duo...nai ce zice :> smack that :>